Novi početak

Ne znam je li razlog ovo sumorno vrijeme koje me nekako uspavalo, pa nisam toliko aktivna ili činjenica da se danima pitam što li neki od vas rade i kako su, no danas sam ponovo osjetila potrebu svratiti na blog. Nije me dugo bilo i kada sam pogledala na posljednji post, vidim da vam čak nisam niti zahvalila na podršci koju ste mi pružili u natječaju za dizajn papira. Iako je od tada prošlo točno 5 mjeseci, sada vam želim reći jedno veliko HVALA!

Pet mjeseci...pa sad sam se i ja zapitala gdje sam bila i što radila!
Uglavnom, kao što sam i najavila ranije, preselili smo se u novi stan, ta selidba je trajala i trajala i što je najgore imam osjećaj da još uvijek traje. Sve dok sam bila okupirana uređnjem stana, barem onog osnovnog da nam bude ugodno boraviti u njemu, nisam imala ni volje ni snage baviti se ičim drugim. Sada se to sve nekako bliži kraju, pa sam i ja mirnija i zadovoljnija krajnjim rezultatom. Rekli bi da je uređnje stana zadovoljstvo i ja mislim da je, no tek onaj dio kada se se slažu posljednje kockice, vješaju slike, biraju ukrasni jastučići, tepisi,... Onaj dio sa razbijenim pločicama, prašinom koja se uvlači u pore i 10 majstora u isto vrijeme na istom mjestu, e taj dio bih uvijek preskočila.

Još uvijek neke stvari nismo prebacili iz starog stana, a kako mi se čini niti nećemo tako brzo jer nam uopće ne nedostaju.
Zanimljivo je to s tim stvarima, par tjedana živjeli smo sa kuhalom za vodu, dvije šalice, plastičnim tanjurima i madracom na podu i bilo nam je lijepo, bilo nam je prekrasno!


Naš novi stan odlučili smo ne zatrpati raznoraznim glupostima i stvarima i namještajem koji nema svoju pravu funkciju,... ustvari veseli nas sam prostor u kojem se da disati i kretati. Rekla bih čak da je i to jedan od razloga zašto još nemamo sav namještaj...no ipak glavni razlog je taj što ja svaki komad namještaja rascrtavam do najmanjih detalja, mjerim stvari koje će unutra stajati s ciljem da se iskoristi svaki centimetar, smišljam što će pored tog namještaja stajati, kako će se brisati prašina iza, kakva mora biti stražnja strana da "sjedne" na lajsnu na zidu,... ovim tempom, ostatak namještaja imati ćemo za otprilike godinu dana :)

No, jedno od veselja je i ono što smo oboje priželjkivali - radne sobe! O da, svaki put kad uđem u moju radnu sobu osmijeh mi je od uha do uha. Lijep osjećaj!

Nisam je još u potpunosti uredila, ustvari samo sam napravila 2 radna stola i smjestila računalo, a stvarčice su još uvijek po kutijama. Pripremam se za akciju, izvaditi sve iz kutija i početi osmišljavati gdje što složiti, da bude na dohvat ruke dok radim, a ujedno uredno složeno da u kratkom roku ne zavlada kaos.

Stolove sam, kao što sam spomenula, radila sama. Iako bi bilo jednostavnije i možda jeftinije naručiti stol od iverala, želja mi je bila sama napraviti drveni stol prema vlastitim nacrtima. Iveral i ja nikako da se sprijateljimo. Ne mogu točno dokučiti smeta li mi sami iveral ili samo nema šanse zbog moje ljubavi prema punom drvetu.

Pokušala sam fotografirati faze izrade stola, no u nekom trenutku se to pretvorilo u "snađi se druže" pa sam odustala, no u nekom od idućih postova podjeliti ću s vama par korisnih savjeta ako se odlučite raditi nešto od drveta.

Smiješna je bila jedna scena dok smo pokušavali spojiti ormarić koji dolazi ispod radnog stola, meni je nedostajalo još jedno 10 pari ruku da držim sve stranice na okupu, a Matija je fotografirao i kako nam nije baš sve išlo po planu umjesto predviđenih 3 koraka imali smo ih 10. I kaže Matija "Eto lijepo, sad samo na blog stavi prvu i zadnju fotku i reci - to sad zalijepite, a to što sve zajedno ne stoji i visi na jednu stranu zanemari, pa neka se svi čude kako je tebi to uspjelo, a njima ne."
Jasno vam je dakle kako je u nekom trenutku izgledalo spajanje tog stola :)

OK, stvarno sam se raspisala, dosta za ovaj put. Na žalost fotke još nisam obradila i sortirala, pa za ovaj put samo predstavljam radnu sobu punu kutija, no neka ovo sada službeno bude početak akcije njenog uređenja!

Vidite li kako je svijetla, puna sunca, s pogledom na prirodu? Sad me razumijete zašto joj se veselim :)





Do čitanja,
Keks

Broj komentara: 14 :

  1. I ja volim puno drvo i spremam se napraviti stol za blagavaonicu po nacrtima Ane White, ali nikako da počnem(o). Prvo ću pregledati tvoje slike, kad ih staviš.
    I mi smo živjeli jedno vrijeme sa madracem, isto nam je super bilo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O da, dok sam tražila upute kako što napraviti otkrila sam njezinu stranicu. Žena radi čuda!
      Upravo sam na njezinoj stranici pronašla upute kako napraviti X noge za stol. Svakako prporučujem posjet njezinoj stranici svima koji žele pokušati napraviti sami nešto od drveta.

      Izbriši
  2. Divne novosti kod tebe.
    Uživaj u uređivanju, baš polako, uživaj u svakoj stvarčici.
    Drago mi je što imaš radnu sobu, to je san svih nas, pa da ga polako, jedna po jedna ostvarujemo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja se pridružujem tim željama, svakoj kreativki njezina radna soba! :)

      Izbriši
  3. Prvo,raduje me da si opet ovde!!
    Naravno da se radujem i tvojoj radnoj sobici(koja je prekrasna i ovako puna kutija),a jos vise se radujem svim onim papirnim divotama koje ce tek izaci iz nje:))
    Uzivaj u svakom trenu osmisljavanja prostora koliko god da traje.
    Cekam te nestrpljivo sa novim postovima,pozdrav draga moja!

    OdgovoriIzbriši
  4. Veliki osmeh mi je izmamio tvoj novi post na sidebar-u! Najgore je prošlo, sada možeš uživati u opremanju. A radna sobica? Divna je! Koliko god da je velika ili mala, slabo ili dobro opremljena, sama pomisao da imaš svoje parče prostora je dovoljna da se osećaš odlično! Ima nekih šansi da ću i ja uskoro imati svoje 'parče prostora', a do tada- radujem se sa tobom... :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Veseli me pročitati da je razlog tvoga izbivanja ovako lijepa vijest! Tim prije što u svim tim kvadratima i bitkama s majstorima ima nešto što se zove - radna soba!
    Draga moja, uživaj u pomnom uređivanju i planiranju prostora, i sama sam ovih mjeseci prolazila slično iskustvo i trenutno sam u završnoj fazi:) Uživaj!

    OdgovoriIzbriši
  6. Dok sam bila na faksu selidba je bila neizostavan dio koji je toliko crpio energije, ali i donio neke sitnice koje se događaju samo neki put u životu, kao npr. ovaj dio sa spavanjem na madracu i življenjem s kuhalom za vodu i veseljem između 1000 kutija u kojima je sve i svašta.. I tako. Lijepo je kad se preseliš u baš vlastiti prostor, jer biti podstanar je meni jedan ružan dio života koji nastojim zaboraviti. Veselim se slikama i vidjeti sve što nam želiš pokazati.
    Sretna selidba i uređenje stana! :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Draga moja snahice,

    falila si mi na blogu i samo sam čekala kad ćeš se pojaviti. Nisam te požurivala jer sam znala da uživaš u drugim stvarima. Lijepo si ti sve to smislila i veselim se što ćeš i drugima pokazati što sve znaš i što sve umiješ napraviti. Prava si majstorica. Čudotvorac i to u svakom pogledu. Od ljubavi i razumijevanja koju daješ našem sinu, od ljubavi i pozornosti, pažnji i naklonosti koje daješ Mariju i meni.
    Stvarno si SUPER i hvala dragom Bogu što te poslao u naše živote. Uživaj u svakom trenutku i veselim se svemu što je još pred tobom, pred vama. Volim te puno :)

    OdgovoriIzbriši
  8. aaaa, baš mi je drago da si se vratila! I zamisli i ja dobila novu radnu sobu, a boje sam izabrala potpuno iste kao ti :)
    Toćno znam o čemu pričaš kad si napisala ono o majstorima i prašini.... ali zato kad konačno dođe do one faze jastučića i zavjesa i kutijica....aaaa, to je uživancija! Drago mi je da možeš u tome uživati :)

    OdgovoriIzbriši
  9. ja te totalno razumijem <3.
    sobica će biti divna, i apsolutno se slažem da bi svaki kreativac trebao imati jednu, ako ne i dvije.
    ja sam odlučila imati cijeli stan za svoje igralište :).

    OdgovoriIzbriši
  10. Jedno pitanjce :-) Gdje si kupila policu, tj police (vidim da su dvije), i da li imaju stražnju stranicu ili je ono zid? Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Police su iz Kike, nemaju stražnju stranu. Bile su dosta skupe, Ikea ima isto rješenje a puno povoljnije, čak i kada platiš dostavu u HR ;)

      Izbriši

Pišite mi, vesele me vaši komentari :)

 

Keks made Copyright © 2011