Dekorativna ljepljiva traka - napravite je sami

Ako volite dekorativne ljepljive trake i divite se tisuću i jednom uzorku u kojem se mogu kupiti, sigurno će vam se svidjeti ovaj tutorial.

Možete ih koristiti na različite načine, za dekoriranje poklona, ukrašavanje bilježnica i rokovnika, ukrašavanje kuverti i čestitki, ukrašavanje staklenki,...u principu možete ih zalijepiti na sve što vam padne napamet, a nije u doticaju s vodom.

Ovo je verzija sa tkaninom, no na isti način možete napraviti i traku od papira ili čipke. Ako probate printati na tkaninu, prema uputama u jednom od prethodnih tutoriala, možete imati naljepnice sa tekstom po vašem izboru!

Potrebno vam je tekuće ljepilo, kist, tkanina, škare i naljepnica za printanje, ona koju sam spominjala u tutorialu o printanju na tkaninu.



Kistom premažite naljepnicu ljepilom sa neljepljive strane (one na koju biste inače printali), dobro zagladite i stavite na to knjigu ili nešto teže kako se prilikom sušenja ne bi naboralo.
Ako ste odabrali ljepilo koje se brzo suši, nanosite ga postupno i odmah zalijepite dio tkanine. Važno je da se tkanina dobro zalijepi kako se kasnije prilikom rezanja ne bi odljepljivali rubovi.

Nakon što se ljepilo osušilo, odrežite višak tkanine oko rubova naljepnice. Ako želite, možete i ostaviti viškove, ovisno kakav izgled traka želite.
Sa stražnje strane sada označite linije, ovisno o širini trake koju želite i izrežite škarama.

I to je to, imate gotove dekorativne trake, spremne za ljepljenje u svakom trenutku. :)
Sve što trebate napraviti je izrezati komadić, maknuti zaštitnu foliju s ljepljive strane i zalijepiti gdje želite.
Naljepnicu možete ostaviti i u komadu, pa je koristiti za obući manji notes, staklenku ili izrezivati razne oblike prema potrebi.

Namotajte ih na drvene špulice, učvrstite spajalicama ili ih ostavite ravne kako jesu, odabir je na vama, no svakako ih izložite negdje jer i same po sebi su lijep ukras.

 Jedna od ideja kako ih možete koristiti za ukrašavanje.

Izrežite manje komadiće, maknite zaštitnu foliju sa ljepljive strane i zalijepite oko špage ili ukrasne vrpce i napravite malu girlandu.


 Do čitanja!

 

Keks made Copyright © 2011