DIY ploča sa citatom

U zadnje vrijeme je malo zatišje na blogu što se tiče tutorijala i moram priznati da mi nedostaju. Ako nema tutoriala, znači da je i uređenja stana stalo i da ništa ne izrađujem od dekoracija, no toliko sam bila okupirana poslom da nisam na kraju dana imala ni volje ni snage smišljati što i kako urediti.

No i ta gužva je prošla i planovi su tu - urediti spavaću sobu sa zanimljivim detaljima, osmisliti vješalice za goste u ulaznom prostoru u stan i nacrtati i naručiti garderobni ormar. I jedna od ideja stara nekoliko godina - napraviti tepih za dnevni boravak, to nekako stalno odgađam, pitam se zašto :)

Prvo sam krenula od spavaće sobe.

Sviđa mi se postavljanje slika i okvira na podu umjesto na zidu i volim table sa slovima, riječima i citatima, pa sam tako nešto zamislila smjestiti ispod prozora u spavaćoj sobi. Htjela sam da bude nešto tematski vezano uz prostor u kojem će biti, a da se možemo povezati s time, da je nekako "naše" i onda sam pronašla savršenu rečenicu.

Za izradu ovakve slike trebati će vam slikarsko platno, dimenzija prema vašem izboru.


 Zamješajte boju po izboru..

...i obojajte platno, možete kistom ili spužvicom. Ovisno što odaberete dobit ćete i malo drugačiji rezultat. Spužvicom ćete dobiti ravnomjerniji nanos boje, a ako bojate kistom, vidjet će se tragovi.

 Kada se boja osušila odredite veličinu i položaj riječi na platnu. Ja sam si pomogla sa vrpcama zaljepljenim selotejpom, koje sam onda pomicala dok nisam dobila željeni raspored. Možete pozicije označiti i pik trakom, no ona zna skinuti boju prilikom odljepljivanja, pa sam je ja ovoga puta izbjegla.

Izrežite šablonu sa željenim tekstom i smjestite je na označene pozicije na platnu.

Tanja slova možete prenjeti na platno pomoću indiga i iscrtati ih sa tankim kistom.


Lijepo je ujutro se probuditi i prvo na što mi padne pogled kad se ustajem je ovaj natpis, što mi je dalo ideju da bih mogla uklopiti još jedan natpis u manjem izdanju, za jutarnju motivaciju. Samo moram pronaći odgovarajući tekst. 


Jedna stvar na listi je gotova! Slijedeće je napraviti tabure za spavaću sobu i nadam se da će do vikenda biti gotov.



Do čitanja!


 

Keks made Copyright © 2011