Moje prve čestitke

Ovih dana slažem sve svoje hobby stvarčice da nam oslobodim zraka za disanje u stanu :) I tako dok sam slagala papire, naišla sam na ostatke jedne čestitke koju sam radila negdje u 3. mjesecu ove godine. To je bila moja prva papirnata čestitka.

Par dana nakon slijedila je i druga...


Razlog zašto vam sve ovo pišem ustvari je taj što želim s vama podijeliti kako sam napravila čestitke, možda vam ideja dobro dođe, ako se već niste negdje susreli sa njom.
U to vrijeme sam otkrila decoupage i jedino što sam imala kod kuće od hobby stvarčica bile su salvete, akrilne boje i ljepilo za decoupage, a čestitka je trebala biti papirnata. Boje mi nekako nisu dolazile u obzir, jer ne znam slikati, znači ostale su - salvete.

Kako zalijepiti salvete na papir, a da se sve zajedno ne razmoči i ne izvitoperi?

Tada sam znala za trik ljepljenja salvete pomoću pegle, no opet bih morala namazati papir ljepilom, što bi ga razmočilo. Znači moralo je biti neko suho ljepilo, a da s njime mogu prekriti cijeli A4 papir. I nakon dužeg razmišljanja, pala mi je na pamet ideja - prozirna folija (ona koju koristimo za održavanje svježine namirnica).

Evo kako: na papir koji želite ukrasiti stavite komad prozirne folije, folija neka bude malo veća od papira kako bi se i rubovi dobro zalijepili, na foliju stavite jedan sloj salvete (onaj koji želite zalijepiti), sve zajedno prekrijte masnim papirom za pečenje i dobro zapeglajte. I to je to!

Papir ispadne genijalno, salveta se skroz stopi s njim i na dodir ima meku teksturu, mene je podsjetilo na baršun. Ono što je još važno, je da podlogu na kojoj peglate zaštitite nečim, kako se folija koja viri mimo papira ne bi zalijepila na nju. Ako kao zaštitu koristite novine ili neki časopis isto pripazite, jer će se tinta od topline preslikati na podlogu za paglenje. Najbolje je kao zaštitu korititi isto masni papir.

Nadam se da vas nisam udavila ovim silnim opisivanjem, jednostavno me taj papir danas ponovo oduševio, a i nadam se da će vam ideja biti korisna.

Do čitanja :)

 

Keks made Copyright © 2011