Snješko Bijelić od glinenih teglica

Tradicionalno svake godine povodom Božića u firmi prikupljamo donacije u vidu igračaka i potrepština za dječicu u domovima. Ove smo godine tako darivali udrugu "Korak dalje" iz Daruvara.

Udruga skrbi o djeci s mentalnom retardacijom/intelektualnim poteškoćama, te u svojim aktivnostima u vidu defektološko-logopedskih tretmana, kreativnih i dramskih radionica i raznih oblika socijalizacije, nastoji pomoći svojim članovima i njihovim roditeljima u prevladavanju poteškoća s kojima se svakodnevno susreću.
Uz donacije i poklone koji će pomoći u radu svim članovima udruge, htjeli smo dodatno razveseliti djecu nekim poklončićem koji bi bio samo za njih i tako smo osmislili malu radionicu, na kojoj smo izrađivali poklone i ujedno se lijepo družili.

Zahvaljujući našem talentiranom kolegi Igoru, njegovom svemoćnom fotoaparatu i volji da ovjekovječi svaki trenutak našeg kretivnog druženja, evo i tutoriala kako napraviti ove slatke snjegoviće. Neću puno pisati, mislim da slike dovoljno govore same za sebe. A kada savladate sve korake iz tutorala, skoknite pogledati ostale Igorove fotografije na njegov web.





Bojati možete kistom ili spužvicom.


Ako nemate tanki kist, oči, usta, nos i gumbiće možete nacrtati i sa štapićem za roštilj.


 
Nakon što se boja osuši, zalijepite sa decoupage ljepilom salvetu na rub teglice i nacrtajte gumbiće. 



Provucite duplu traku, vunu ili špagu kroz rupicu na teglici i rupicu na kuglici. Čvor treba biti s obje trane, kako se traka ne bi izvukla van.



Šal omotajte snjegoviću oko vrata dok je ljepilo još vruće, tako će se i on odmah zalijepiti.


Na kraju smo snjegoviće zamotali u celofan i zavezali privjesnice s imenima.


I eto dijela vojske :)

 Do čitanja!
Keks

 

Keks made Copyright © 2011