Novi izazovi

Kako dani lete, nisam se ni okrenula, a već je prošlo 7 dana od zadnjeg posta. A ne,ne, nisam zabušavala, nego sam si raspored nakrcala tako da ne stignem završiti sve one radove koje sam započela.
Da ne mislite da sam netragom nestala, rekoh idem s vama podijeliti čime se bavim. Od prošlog tjedna krenula sam na tečaj keramike! Oduvijek me privlačila glina i mogućnost da sama izrađujem predmete, ukrase...a ima i još nešto...sjećate se filma Duh, glume Patric Swayze i Demi Moore, u tom filmu mi je Demi bila super za onim lončarskim kolom :))))) Taj detalj iz filma mi je nezaboravan.

I tako, moram reći da mi je nakon prvog puta splasnulo oduševljenje. Super je raditi s glinom, ali nekako mi je sve bilo sivo..nigdje boje (a salvete?!)...mora se čekati da se osuši predmet...pa ja bi pukla od znatiželje, krenula to odmah bojati...onda kada se osuši slijedi pečenje, pa ako predmet preživi pečenje onda slijedi glaziranje, pa opet pečenje... ali naravno da sam promjenila mišljenje! Lijepo je na kraju vidjeti predmet koji ste napravili sa svojih 10 prstiju.

Moji radovi nisu još bili u peči, pa sam ih za svaki slučaj slikala, jer tko zna u kojem će obliku izaći iz nje :)

Nemojte biti prestroge, ipak su ovo prvi radovi :)
Ako ne možete razaznati sa fotografije koji su primjerci iz paleolitika u pitanju :) radi se o jabuci, vrču, posudici u obliku cvijeta na kojoj sam učila lijepiti nogice i meni najdražoj bundevi. Baš sam htjela napraviti list na bundevi i nikako se nisam mogla sjetiti kako izgleda, znam da je sličan listu krastavca,ali kako izgleda list krastavca...tako na kraju više sliči listu vinove loze, ali dobro - glavno da ima list!

 

Keks made Copyright © 2011