Prva kolekcija papira - Design by Keks!

Moj prvi susret sa Photoshopom bio je prije otprilike 7 godina, od tada sam prolazila razne faze, onu prvu početničku u kojoj sam otkrivala sve mogućnosti ovog moćnog programa, pa je slijedilo dizajniranje web stranica, bannera, vizitki i reklamnih materijala, obrađivanje fotografija, no tek kada sam otkrila svijet scrapbooking papira i dizajnirala svoj prvi papir, osjetila sam potpuno zadovoljsto onime što sam napravila.

I tako je počelo moje proučavanje uzoraka, čitanje tutoriala, danonoćno klikanje, učenje i vježbanje i broj mojih radova se lagano povećavao. Slijedeći korak koji sam planirala je pokušati napraviti jednu cijelu kolekciju - papire i dodatke koji imaju istu temu, uzorcima odgovaraju jedni drugima i mogu se lako kombinirati.
Upravo zato, kada sam na blogu Jessice Sprague ugledala da je jedan od vodećih proizvođača papira za scrapbooking, Echo Park, otvorio natječaj za mini kolekciju odlučila sam prihvatiti izazov i prijaviti se. Nagrada je tiskanje kolekcije i plasiranje na tržište, 1000 $ i Epson Picturemate Photo Printer.

Naravno da bi bilo lijepo pobjediti i osvojiti novčanu nagradu, no više od svega mislim da bi me razveselilo vidjeti svoj dizajn u tisku i u albumima i čestitkama diljem svijeta To bi bio nenadmašiv osjećaj, a suradnja s njihovim dizjanerima u pripremi kolekcije za tisak neprocijenjivo iskustvo.

Zadatak je bio dizajnirati kolekciju koja se sastoji od 5 papira cca. 31x31 cm , jedne stranice journalig card/border sheet (to su kombinacije raznih kartica i rubova koji se nalaze svi na jednoj papiru i izrezuju se po potrebi, koriste se kao dodaci srapbooking albumima, dnevnicima, čestitkama,..) i jedne stranice naljepnica dimenzija cca. 15x30 cm.

Cijeli natječaj odvija se u tri kruga, u prvom krugu žiri sastavljen od dizajnera bira 25 najboljih radova od svih prijavljenih i znate što - ušla sam u TOP 25!
Ono što sada slijedi je glasanje publike za onu kolekciju koja im se najviše sviđa i koju bi voljeli vidjeti u tiskanom izdanju. Nakon glasanja publike žiri će od 10 kolekcija koje su dobile najviše glasova izabrati pobjednika.

Dakle predstoje mi dani iščekivanja :)
No, bez lažne skromnosti, bez obzira na krajnji rezultat natječaja sve ovo do sada bilo mi je dragocijeno iskustvo, iskusila sam kako teče cijeli proces osmišljavanje proizvoda, kako se držati teme, kako se držati rokova...ovo poslijednje je bilo najveći izazov :)

Sve kolekcije koje su ušle u TOP 25 možete pogledati ovdje. Naravno glasati možete samo za mene! Šaaalim se :) Bilo bi mi drago da me poduprete ako vam se sviđa moj rad, no neka najbolji zasluženo i pravedno pobijedi.
Objavu TOP 25 i detalje i  upute o glasovanju može pronaći ovdje. Da biste glasovali morate otvoriti account na stranicama i priznaje se samo jedan glas po osobi.Glasati se može do subote 16.06.2012.

Od 5 tema koje su bile zadane, ja sam odabrala Girl Friends. Nisam bila sigurna smijem li objaviti cijelu kolekciju prije završetka natjecanja, pa evo samo pregled cijele kolekcije na okupu. Detalje možete pogledati u galeriji ovdje.


Do čitanja!
Keks

Broj komentara: 18 :

  1. Super ti je kolekcija! Držim palčeve, bilo bi stvarno lepo da pobediš!

    OdgovoriIzbriši
  2. Bravo! Kolekcija je super, držim fige da osvojiš glavnu nagradu.

    OdgovoriIzbriši
  3. cestitke :) drzim fige :) super su ti papiri!

    OdgovoriIzbriši
  4. Papirići su preslatki, mogu na toliko divnih načina da se kombinuju :), želim ti pobedu!!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako mi se sviđa, nadam se da će ići u tisak!

    OdgovoriIzbriši
  6. Jako lijepo izgleda... i želim ti da pobijediš :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Fenomenalna kolekcija, držim palčeve i nek najbolji pobjedi, a to si za mene upravo ti!

    OdgovoriIzbriši
  8. Bravo draga,ma ja sam znalaodmah na pocektu posta da ces uci u najuzi izbor!!!
    Volim ono sto ti tadis,i odoh da glasam!

    OdgovoriIzbriši
  9. Glasala sam još jutros, čim si objavila post, iskreno se nadam da će ova tvoja zanimljiva kolekcija odnijeti pobjedu!!
    e stvarno bi bila velika stvar imati vlastiti dizajn na čestitkama diljem svijeta!!
    Iskreno sam zadivljena tvojim talentom i upornošću, želim ti od srca uspjeh!!

    OdgovoriIzbriši
  10. sretno draga, sva sreca da nisu ograniceni samo na tam

    OdgovoriIzbriši
  11. Vau, pa želim ti onda svu sreću da pobijediš! Bilo bi lijepo vidjeti tvoje radove u tiskanom obliku. Svaka ti čast, ja se u to ništ ne kužim, jedino što danas znam je par sitnica u wordu i napraviti autofix slikama. Jbg, nisu svi za sve. :D

    OdgovoriIzbriši
  12. ufff, u zadnji tren sam ovo vidjela... registracija je trajala minutu, kolekcija ti je zbilja prekrasna i da, naravno da sam glasala za tebe ;-)

    OdgovoriIzbriši
  13. Prelepi su.
    Želim ti puno uspeha, pobedu, naravno :)

    OdgovoriIzbriši
  14. hej.. sad tek vidim ovaj post! Super mi je tvoja kolekcija i svaka čast što si se uključila u taj natječaj! Obožavam vidjeti kad se netko bori za svoj rad i ide naprijed! Go girl! :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Uau, pa ovo je fantastično. Čestitke. Papiriči su divni.

    OdgovoriIzbriši

Pišite mi, vesele me vaši komentari :)

 

Keks made Copyright © 2011