Adventski vijenac od mahovine

Prošle godine imali smo bijeli božić, ne mislim pritom na snijeg, nego na dekoracije. Sve nam je bilo bijelo, čak i bor.
Ove sam godine zato odlučila unjeti malo zelenila, barem u adventski aražman koji će stajati na stolu. Borove grančice su mi lijepe i daju poseban ugođaj svojim mirisom, no ne volim se boriti s iglicama koje nakon nekog vremena počnu odpadati, zato sam ih zamjenila  mahovinom.

Mahovina je odličan izbor jer se može zalijevati i tako ostati svježa. Mislim da ću je nakon Božića pokušati vratiti u prirodu i vidjeti hoće li me dočekati slijedeće godine.
Ako nemate u blizini mjesto gdje biste mogli ubrati mahovinu, možete je kupiti na tržnici. 
Vjerovali ili ne, moja je mahovina je sa krova i zato velika hvala mom pomagaču :) Nije to bila neka visina, ali krov je krov, vrlo lako se može dogoditi da si prije dolje nego gore!


Kao podlogu koristite bilo što što ne propušta vodu - pladanj, tanjur, pliću zdjelu. Ja sam svoj metalni pladanj zaštitila folijom, za svaki slučaj da ne izbije hrđa, ipak će minimalno 30 dana u njoj stajati voda.

Na dno stavite papirnate ručnike i ulijte malo vode, toliko da se ručnici natope.  Ovo je najbolji način da mahovini osiguramo dovoljno vlage, a sigurni smo da se prilikom pomicanja aranžmana voda neće proliti.
Mahovinu svakih par dana zalijte.

 Rasporedite svijeće unutar pladnja i počnite oko njih slagati mahovinu.
Ako želite da se pladanj ne vidi, stavite ispod njega papir i kako slažete mahovuni tako presavijajte papir prema unutra, mahovina će ga držati.

Kada ste popunili unutrašnjost, možete izvana dodatno ukrasiti pladanj ukrasnom trakom. Svakih par centimetara učvrstite je vrućim ljepilom ili obostrano ljepljivom trakom, tako neće skliznuti svaki puta kada ćete pomicati aranžman sa stola.



Mašna će vam ljepše ispasti ako je radite posebno i naknadno zalijepite.

Od papira možete napraviti privjesnice i ukrasiti svijeće brojevima.

Pečatima otisnite brojeve ili ih napišite rukom.

 I zavežite špagom oko svijeća.

Uživajte u vikendu!

 Do čitanja,

 

Keks made Copyright © 2011