Poklon za Sofiu

Ovih dana radila sam poklon za malenu djevojčicu Sofiu. Kako se njezina mama bavi prodajom antikviteta, nekako je bilo logično da poklon neće biti rozi i šljokičast, nego nešto vintage, s duhom prošlog vremena. Sofia se rodila 15.07. pa sam se malo poigrala i s datumom i tako je nastala ova slika.


A evo i kratkog opisa kako je slika nastajala i što mi je sve bilo potrebno...


Na rozi papir s uzorkom isprintala sam brojeve 15, 7 i balon (obrađene u Photoshopu da izgledaju kao pečati) te papir nakon toga zalijepila na karton izrezan prema dimenzijama okvira.
Slova, također obrađena i obojena u Photoshopu, isprintala sam na rozi papir točkastog uzorka i izrezala ih u jednu traku.
I sada kreće lijepljenje. Na traku sa slovima, odozdo sam nalijepila jednu traku šarenog papira izrezanu cik-cak škarama i ispod toga još zeleni karton. Zeleni karton sam trgala rukama i malo ocufala sa brusnim papirom i tako mu dala dimenziju i old look, tako da izgleda kao staro platno i sve zajedno zalijepila na rozu podlogu.

Sada još detalj s tekstom...iz tanjeg kartona izrezala sam ovaj oblik (ne znam kako bih ga nazvala - tag  - uh taj engleski će nas pokoriti sve :) ) i isti oblik iz papira sa šarenim linijama. Isprintala tekst, izrezala i obradila rubove sa grickom, da ne budu ravni. Rubove sam malo zasjenčala sa smeđom tintom...i to je to!

Aha ipak nije, a gumb...gumb je THE detalj. Njega i špagu zalijepila sam za podlogu i tako gotovu sliku smjestila u okvir. Evo kako je sve izgledalo prije uokviravanja.

 

Keks made Copyright © 2011