Tisak na tkaninu pomoću pečata



Meni je početak rujna uvijek kao početak nove kalendarske godine.  Povlačim crtu, rezimiram, donosim odluke, planiram,...i puna sam pozitivne energije.

Vjerujem da, osim što je posljedica punjenja baterija na godišnjem odmoru, je vjerojatno i navika ostala usađena  još od školskih dana, kada su pripremale knjige, kupovale bilježnice, kupovale jesenske cipele, nova odjeća za školu i s uzbuđenjem se iščekivao prvi dan škole. Teško se riješiti starih navika :)

Kako ste mi vi proveli ljeto?  Sunca se sigurno nismo nauživali ove godine, pa se nadam da ste se bar uspjeli odmoriti.

Ja sam nakon zasluženog odmora  krenula punom parom,  završila neke zaostatke i radove koje sam počela prije godišnjeg i krenula u osmišljavanje aktivnosti za nadolazeće mjesece.

Rezultat je slijedeći:
Ideja u glavi  - 1562
Ideja koje su u užem krugu za realizaciju – 10
Ideja koje su razrađene na papiru – 2

Optimistična lista, zar ne? :) No, kako kažu, i put od 1000 milja započinje prvim korakom.


Moj prvi jesenski korak u novim cipelicama bio je osmisliti jednu novu radionicu koja bi se nastavila na onu na kojoj radimo sa šablonama na tkanini


Već sigurno znate da sam zaljubljena u pečate i osim što ih koristim na papiru, eksperimentiram s njima i na drugim podlogama, a najčešće na drvetu i tkanini. Tako se i rodila ideja za novu radionicu i sigurna sam da će vam se svidjeti  - iskoristiti pečate koje imate i napraviti komadić tkanine sa svojim dizajnom i sašiti nešto od njega. Ili ukrasiti torbu, dječju majicu, suknju,..


Kada sam počela raditi s pečatima, najveći izazov bio je dobiti lijepi, čisti i kompletan otisak. Silno sam željela iskoristiti pečate za što više radova, no na tkanini mi se boja često razljevala, a na drvetu tinta nije podnosila završno lakiranje. Sa svakom vrstom pečata je drugačije, na svakoj podlozi se drugačije radi, a ovisi i radite li sa bojom ili sa tintom. Treba vježbe za to, ruka se treba priviknuti na jačinu pritiska i ključno je koliko tinte ili boje nanesete na pečat.



Zato ćemo to sve proći na radionici i moći ćete raditi na tkanini sa tintom i sa akrilnom bojom,  sa svim vrstama pečata – gumenim, prozirnim akrilinim i onima od spužve. Već sam prije pisala o održavanju pečata, no dotaći ćemo se toga i na radionici gdje ćete u praksi vidjeti kako koristiti i njegovati svoje gumene ljubimce.

Dakle, moja prva ideja sa liste je realizirana i sada iščekujem vas, da mi se pridružite na radionici!
Ako ste za kreativno druženje i  eksperimentiranje sa pečatima na tkanini, na radionicu se možete prijaviti putem forme na webu.



U svakom slučaju, vidjeli se na radionici ili ne, jeste li za malu diskusiju o pečatima ovdje na blogu? Da malo pročavrljamo uz kavu svatko za svojim radnim stolom :)
Komentirajte volite li raditi s pečatima, kako ih i za što koristite,  što vas muči vezano uz njih, imate li neki savjet, pohvalit se nečime što ste napravili s njima, pitajte što vas interesira,...što god vam padne na pamet :)

Ja sad krećem na realizaciju ideje broj dva, za koju će trebati malo više vremena, no uskoro podijelim s vama par fotografija, da škicnete na čemu to radim i da čujem vaše mišljenje.

Do čitanja!


 

Keks made Copyright © 2011