Brkovi od papira




Planetarno popularni  mustači :) Morala sam ih i ja jednom napraviti. Pronašla sam papir koji je s jedne strane kao baršun, to im je dalo onu baš pravu crnu boju, a i teksturu puno ljepšu no da je običan papir.

Sama izrada i nije neka nauka, papir se izreže u obliku brkova i na to se nalijepi štapić. Najteži zadatak je izrezati brkove. Trebala sam ih napraviti 100 komada, pa sam koristila svoj digitalni rezač, no ako radite par komada možete ih i ručno lijepo izrezati.

Meni baš ne izgledaju lijepo kada je štapić vidljiv s druge strane, tako da sam ustvari radila sendvić, brkovi - štapić - brkovi. Tako su obje strane prave. Jednu sam radila od crnog kartona, a drugu od tog finog baršunastog papira. Ovdje jedino treba paziti da su obje strane indentičnog oblika, tako da se lijepo poklope kada se spoje.

Znači na jednu stranu sam namazala ljepilo, stavila štapić i zalijepila drugu stranu na to. Na gornju stranu sam nanjela još malo ljepila na mjesto gdje dolazi štapić da papir bolje primi oko njega.



Kako je taj baršunasti papir dosta čvrst ali podatan, mogla sam ga lijepo pritisnuti oko štapića da mi ne ostane rupa. Da sam obje strane radila od tvrđeg kartona, ne bih ga mogla tako dobro pritisnuti uz štapić.
Zato je moj prijedlog da jednu stranu radite od kartona, a drugu recimo od filca ili neke tkanine.


Ako radite od papira koji je samo s jedne strane obojan, kao što je bio slučaj kod mene - baršunasti papir je s druge strane bio bijeli, možete rubove naknadno obojati flomasterom ili ih zasjenčati tintom prije nego krenete s ljepljenjem. Tako se ne vide bijeli rubovi papira i puno lijepše izgleda.


Probajte ih napraviti, totalno su zabavni i zarazni! Ja sam ih radila za otvorenje dučana koji sam u prethodnom postu spomenula i nije bilo fotografije s otvorenja na kojoj netko nije imao brkove :)




 

Keks made Copyright © 2011