Napravite sami čestitku za...


Prije svega, hvala vam što ste mi svojim komentarima olakšale odluku oko pisanja tutoriala, puno ste mi pomogle i ova je čestitka za vas! :)



Pa krenimo s izradom. Ovoga puta napraviti ćemo jednu jednostavniju čestitku, onako za zagrijavanje. Uz sve što je prikazano od pribora, trebat će vam i tinta za pečat, nju sam zaboravila ugurati u fotografiju :)

Ako nemate nešto od navedenog, upotrijebite maštu, ona je ionako glavni alat koji vam treba za izraditi nešto vlastitim rukama.
Nemate bušilice za papir? Izrežite srca škarama.
Nemate papir u boji? Iskoristite ambalažu od proizvoda, ukrasni papir,...
Nemate pečat - ispišite tekst rukom.


1. Iscrtajte na papiru dva jednaka oblika za vazu, odnosno teglicu za cvijeće i izrežite ih škarama. Izrežite srca od šarenog papira.
2. Rasporedite teglicu i srca na bazu čestike, bez ljepljenja, ovo je korak gdje slažete kompoziciju. Nakon što ste zadovoljni rasporedom, pomičite jedno po jedno srce i nacrtajte grančicu prema mjestu gdje će ono biti smješteno. Nakon što ste iscrtali sve grančice, nacrtajte lišće.
3. Zalijepite srca sa ljepljivim jastučićima. Ako nemate ljeplivih jastučića, možete izrezati par kvadratića od debljeg kartona, spojiti ih i to će biti dovoljno da dobijete 3D efekt. Ili jednostavno zalijepite srca običnim ljepilom.
4. Zalijepite prvu teglicu na bazu čestitke običnim ljepilom, ona nam služi kako se ne bi vidjele crte od grančica ispod teglice i kako bi sve izgledalo uredno. Na drugu teglicu otisnite tekst pečatom ili sami nešto napišite. Zavežite mašnu i s jastučićima zalijepite gornju teglicu  točno iznad donje teglice.



Nije tako komplicirano, jel tako?!

Do čitanja,

 

Keks made Copyright © 2011