Cvijetak zanovjetak

Pa uopće nisam primjetila da nisam pisala skoro 2 tjedna, vrijeme mi je proletilo. U međuvremenu sam svašta napravila, sve fotkala, no nikako da se sjednem, sredim fotke i stavim ih na blog. No, evo jedne na brzinu, pa idem opet van uživati na suncu. :)
Vidjela sam puno cvijeća po blogovima, svi se hvale svojim vrtovima, a kako meni cvijeće baš ne uspjeva, ja sam napravila svoju papirnatu verziju :)
Ovaj cvijetak zanovjetak je za moju nečakinju, koja je bila bubana i teta je do 2 ujutro bila budna da bi napravila nešto što će je razveseliti.

A evo i kratkih uputa kako sam sve zajedno napravila. Izrezala sam dva kruga od kartona i sjedne strane ih oblijepila šarenim papirom. Latice sma također izrezala iz kartona i s obje strane ih obukla u šareni papir.
Nakon toga sam spojila 3 štapića za ražnjiće, tako što sam ih omotala cvijećarskom trakom.
Kada sam napravila sve elemente krenula sam slagati sendvić: krug, pa latice, pa stabljika i poklopila sve sa drugim krugom. Lijepila sam sam sa vrućim ljepilom.
Limenku sam obojala akrilnim bojama, napunila je cvijećarskom spužvom i zapikla stabljiku unutra. Kako se ne bi vidjela zelena spužva, na sizzix sam izrezala još dva kruga od filca i s njima prekrila spužvu. I cvijet je gotov, onda sam se još malo igrala s ukrasima, malo gumbića, čipke, šljokica,...



Kao iz vrta, jedino što ne miriši, ali i to se da srediti :)

Do čitanja,
Keks

 

Keks made Copyright © 2011