Tekstura je važna

Osim lijepog uzorka, na papiru me inspirira i njegova tekstura. Kombinacija papira iste boje, a samo različite teksture može čestitkama dati totalno zanimljiv look.

A što kada je sav papir iste teksture? Tada volim dodati teksturu detaljima. Šivanje papira je jedan od načina i meni izgleda odlično, pogotovo na shabby čestitkama.

Iako bi bilo lakše provući papir ispod igle šivaće mašine, ručno šivanje mi je draže jer mogu upotrijebiti deblji konac, a i ne izgleda tako savršeno, pa ima neku draž. A i iskreno, tko će izvlačiti mašinu svaki puta za par šavova!
Ne znam jeste li kada pokušali ručno šivati papir, no to i nije tako lako, papir se gužva, presavija, a rupice izgledaju nakon toga izmučeno i ne baš lijepo....osim ako ne znate malu tajnu!

Koja je tajna? Probušite rupice prije nego krenete provlačiti konac sa iglom.
Dakle, uzmete papir, ispod njega stavite komadić tkanine i s iglom izbužite rupice tamo gdje želite šav. Tkanina je samo pomagač koji dopušta da igla prođe kroz papir umjesto da se zaustavi na tvrdoj radnoj površini. Nakon što ste probušili rupice, bacite se na šivanje na već pripiremljenom terenu.

Piece of keks, zar ne? ;)

Jeste li dok ste bili mali improvizirali perforacije na ulaznicama za priredbe na ovakav način? To je bilo otkriće,ulaznice kao u pravom kazališu! Nadam se da znate o čemu pričam, sumnjam da smo to samo mi radili :)




Želim vam lijep i sunčan ostatak dana!

Do čitanja,
Keks

 

Keks made Copyright © 2011