Čestitka i privjesnica od papira za scrapbooking

Od početka godine nekako sam izgubila ritam u pisanju postova, nakupilo mi se puno obveza i nisam stizala, no nadam se da će se sada sve polako vratiti u normalu. Barem na neko vrijeme :)

Danas vam dajem ideju kako možete iskoristiti papir za scrapbooking i napraviti čestiku koja ujedno može poslužiti i kao dekoracija na poklonu. Poklon zamotan u bijeli papir i ukrašen sa ovakvom čestitkom sigurno će izgledati efektno, možete je sa donje strane samo učvrstiti selotejpom na poklon, tako da se jednostavno može odlijepiti.


Izrežite papir dimenzija 19x15 cm i presavinite ga prema uputama na fotografiji.

Kada sve izrežete i presavinete izgledati će ovako, to će biti uetui/kuverta u koji ćemo staviti privjesnicu.

Od tvrđeg papira, koji inače koristite za bazu čestitki, napravite privjesnicu par milimetara manju od kuverte. Gornje uglove odrezati ćete simetrično tako što ćete prvo odrezati jedan i onda taj ostatak zrcalno prebaciti na drugu stranu i prema njemu odrezati drugi ugao.

Sklopite kuvertu, bez da ste je zalijepili, i odrežite i njoj uglove tako da gotovu privjesnicu koristite kao predložak.

Ponovo rastvorite kuvertu, odrežite viškove i sada je možete zalijepiti.


 Kuverta i privjesnica su gotove, preostaje još ukrasiti ih. Izrežite cvijetove od papira koji ste koristili i za privjesnicu, možete im rubove obojati sa tintom neke kontrastne boje.

Cvijet spojite tako da na njega zašijete gumb i zalijepite ga na kuvertu, najbolje sa lijepljivim jastučićima ili možete i sa vrućim ljepilom. Ovaj presavinuti dio kuverte isto fiksirajte sa malo ljepila.

Privjesnicu možete dodatno ukrasiti nekim pečatom ili izrežite oblike od papira preostalog od kuverte i zalijepite na nju, a stražnja strana ostaje slobodna za pisanje.




Do čitanja!

Broj komentara: 8 :

  1. Odlična ideja. Hvala ti za tut.
    Lp, Martina

    OdgovoriIzbriši
  2. Svidja mi se, pogotovo tvoj izbor dezena :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Jako lijepo! Uvijek mislim da je izrada kompicirana, a sad vidim da uopće nije...
    Hvala za tutić!!:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Krasna ideja, hvala za tutorial!

    OdgovoriIzbriši
  5. Kako super, a taman idem sutra na rođendan i ovo ću napraviti!!! Baš ti hvala :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Kako super, a taman idem sutra na rođendan i ovo ću napraviti!!! Baš ti hvala :-)

    OdgovoriIzbriši
  7. Odlican tutorijal! Taman ce mi trebati jer imam rodjendanac uskoro! Svrati na moj blog po nagradu, veliki pozdrav ,Raki

    OdgovoriIzbriši

Pišite mi, vesele me vaši komentari :)

 

Keks made Copyright © 2011