Tekstura je važna

Osim lijepog uzorka, na papiru me inspirira i njegova tekstura. Kombinacija papira iste boje, a samo različite teksture može čestitkama dati totalno zanimljiv look.

A što kada je sav papir iste teksture? Tada volim dodati teksturu detaljima. Šivanje papira je jedan od načina i meni izgleda odlično, pogotovo na shabby čestitkama.

Iako bi bilo lakše provući papir ispod igle šivaće mašine, ručno šivanje mi je draže jer mogu upotrijebiti deblji konac, a i ne izgleda tako savršeno, pa ima neku draž. A i iskreno, tko će izvlačiti mašinu svaki puta za par šavova!
Ne znam jeste li kada pokušali ručno šivati papir, no to i nije tako lako, papir se gužva, presavija, a rupice izgledaju nakon toga izmučeno i ne baš lijepo....osim ako ne znate malu tajnu!

Koja je tajna? Probušite rupice prije nego krenete provlačiti konac sa iglom.
Dakle, uzmete papir, ispod njega stavite komadić tkanine i s iglom izbužite rupice tamo gdje želite šav. Tkanina je samo pomagač koji dopušta da igla prođe kroz papir umjesto da se zaustavi na tvrdoj radnoj površini. Nakon što ste probušili rupice, bacite se na šivanje na već pripiremljenom terenu.

Piece of keks, zar ne? ;)

Jeste li dok ste bili mali improvizirali perforacije na ulaznicama za priredbe na ovakav način? To je bilo otkriće,ulaznice kao u pravom kazališu! Nadam se da znate o čemu pričam, sumnjam da smo to samo mi radili :)




Želim vam lijep i sunčan ostatak dana!

Do čitanja,
Keks

22 komentara :

  1. Ma kako uspiješ napraviti ovako savršen spoj dezena, točkica, slova, ružica, čipke, teksta, sve u jednom da ne izgleda previše ni kićasto, nego baš savršeno i baš kako treba, da ju poželiš odmah zgrabiti i gledati i gledati..

    OdgovoriIzbriši
  2. Predivna čestitka, Ivana draga. Samo bi ju gledala i držala kao sliku. Tako je nježna i romantična. Hvala ti što si nam otkrila malu, ali veoma važnu tajnu!
    Pusa :))

    OdgovoriIzbriši
  3. o da, totalno se slažem, tekstura je jako bitna i nudi dodatnu "draž"... a savjet za rupičanje papira je pregenijalan... obožavam takve male trikove koji se čine tako bedasti, ali nema šanse da ih se sam sjetiš dok više puta ne naletiš na isti problem...
    prekrasna čestitka :*

    OdgovoriIzbriši
  4. Kopiram Edin komentar.
    Čestitka je divna.

    Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  5. Čestitka je preslatka.Hvala na maloj tajni....

    OdgovoriIzbriši
  6. Čestitka je toliko divna da bih je uokvirila i divila joj se na zidu.

    OdgovoriIzbriši
  7. posle tvojih postova svaki put obecam sebi da cu i ja pokusati:)e ovog puta stvarno hocu,ako bude pristojno napravicu cak i post sa fotkama,ako ne, zaboravi sta sam ovde napisala:)))

    OdgovoriIzbriši
  8. Ma sva sam se raznježila od ove čestitke.Zbilja je prekrasno romantična!

    OdgovoriIzbriši
  9. Hvala ti na korisnim savetima, cestitka je odlicna! Naravno da je brze i lakse provuci papir ispod masine, ali par rucno uradjenih savova joj udahne dusu! :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Ma da, pisofkeks...za tebe :)))
    Tekst, leptir, križići, točkice, ružice, perlice, krugići...ma kako to sve stane na samo jednu čestitku? Ja sam uvijek iznenađena i oduševljena tvojim čestitkama! Hvala za savjet o lakšem načinu ručnog prošivanja papira :)))

    OdgovoriIzbriši
  11. ma ja još uvijek ne vjerujem da je ovo stvarna čestitka. opet si koristila neke čarolije i - PUF! evo nove čestitke.
    e... a ove ružice si isto radila?
    šivanje papira??? mmm... probati ću :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Šmrc :). Oko je zasuzilo na ovu tvoju novu ljepotu. Kako samo možeš biti tako, tako, jako, jako kreativna? Da bar ja mogu samo malo, malo, bila bih sretna do neba.
    Prekrasna čestitka i prekrasan tekst :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Hvala vam na komentarima!
    @ Jelena, da,da moraš probati, totalno je zarazno! :)
    @ Željka, nisam radila ove ružice, to je takva ukrasna traka, iako sam proučila kako je napravljena da pokušam u većoj varijanti. Mislim da treba prakse jer je ustvari manja traka prošivena tako spiralno da bi se dobio oblik ruže. Super izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  14. Joj, meni nekako lakše izvaditi mašinu. :D Ali imam plan - Sew Easy. Čekam da stigne. :)))

    OdgovoriIzbriši
  15. Φανταστικές δημιουργίες!!! Συγχαρητήρια! Καλό βράδυ!

    OdgovoriIzbriši
  16. koja super ideja sa unaprijed napravljenim rupama. svakako ću to isprobati...a sa tvojom čestitkom sam oduševljena!!!

    OdgovoriIzbriši
  17. Obožavam ovakve stvarčice u koje je utkano toliko truda i ljubavi da naprosto dobiju dušu! A ti to nikad nisi škrta dati, možda zato sve izgleda wow, ha? :) Pusa!

    OdgovoriIzbriši
  18. čestitka je savršena! ručno sivanje!ne hvala,radije biram masinsko! vidim da svi sad koriste leptire i ove perlice na njima.

    OdgovoriIzbriši
  19. Savršeno si sve uklopila, meni se tvoj rad sviđa 100%! :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Predivno! Ruže, šavovi..naravno... tekstura daje veliki pečat čestitki, posebno kad je držiš u ruci.
    Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  21. Jako mi se sviđa ovo tvoje šivanje papira! To moram probati!!! A čestitka... gledam ju već po ne znam koji put i oduševljava me baš sve na njoj, dizjan, papir, leptirić, ružice, nježne boje... ali natpis... pravi je sretnik onaj tko dobije ovu čestitku! Apsolutno po mom guštu!!! Bez daha sam mici!!!

    OdgovoriIzbriši

Pišite mi, vesele me vaši komentari :)

 

Keks made Copyright © 2011