Šarene Olovke Pisalice

Volim biti okružena lijepim i šarenim stvarčicama, zato i uživam gledati fotke onih intrijera gdje je svaki detalj poseban, lijepo dekoriran i stavljen na svoje mjesto. Iako, teško mi je nekada povjerovati da netko uistinu živi u tim interijerima, osim ako nema 50 kvadrata viška pa u njima napravi takvu kulisu i ne dira je neko vrijeme.
No dobro, iako se čini nemoguće, mislim da vrijedi pokušati!

Ja sam počela od ovog mini projekta, za koji ne treba više od pola sata, a krasit će moj radni kutak.


Što vam treba? Malo šarenog papira, tekuće ljepilo, kist i olovke. Iako su mi ove olovke u natur izvedbi prelijepe, odlučila sam ih ipak odjenuti u nešto šereniju odjeću. Možete iskoristiti i već na pola potrošene olovke, biti će još zanimljivije vidjeti ih na okupu u različitim dužinama.


Izmjerite opseg i dužinu olovke i izrežite trake tih dimenzija iz šarenog papira. Kada krenete ljepiti papir pronaći ćete vjerojatno sami svoju tehniku kako vam je to lakše izvesti, ja vam prenosim onu koja mi je dala najljepše rezultate, bez da se papir neravnomjerno narolao, zgužvao, ljepilo prije vremena osušilo i sl. Ja sam radila sa običnim bijelim uredskim papirom, na kojem sam isprintala uzorke.

Stavite traku papira na ravnu podlogu i razmažite ljepilo kistom samo po sredini papira. Ovo je sada ljepljiva baza, koja nam pomaže olovku  namjestiti tako da bude paralelna sa dužim rubovima papirnate trake i kada je namjestimo da tako i ostane.


Sada kada je olovka na svom mjestu i zaljepljena, namažite preostalu jednu stranu papira ljepilom...


...i zarolajte olovku na tu stranu. Kada rolate olovku pritisnite je čvrsto o podlogu, tako da istisnete sav zrak i eventualni višak ljepila. Ako ste nanjeli previše ljepila i iscurilo je prilikom rolanja, obrišite ga nekom krpicom dok je još vlažno.


Isto napravite i sa drugom stranom papira, namažite ljepilo...


...i zarolajte olovku na tu stranu.

I nakon što napravite jednu, vjerojatno nećete moći stati i zarolati ćete olovaka i olovaka, jer je užasno zarazno. A možda vam se i svizac pridruži :)

Sve što na kraju preostaje je pustiti olovke da se osuše minimalno 30 minuta i nakon toga ih našiljiti. Ako krenete ranije sa šiljenjem, postoji mogućnost da šiljilo podere još mokar papir.
Ukoliko želite, olovke možete dodatno zaštiti tankim slojem laka, no meni je ljepše osjetiti pod prstima teksturu papira, to im  daje neku posebnu draž, a ionako su potrošne.


Za kraj par savjeta ako radite sa običnim uredskim papirom:
- ne stavljate previše ljepila, jer će se papir previše razmočiti i poderati
- ako ste uzorke printali na ink jet printeru, pazite da vam ljepilo ne iscuri na prednju stranu papira (onu sa uzorkom), jer će razmazati tintu

Nadam se da se bacate na izradu svojih šarenih olovčica pisalica. Ne samo da su lijep ukras, nego mogu biti i lijep poklon, zamislite kako bi zasjajile oči nekoj klincezi da dobije ovakve šarene olovčice i još da na njima piše njeno ime! Morat ću to provjeriti.

Ukoliko vam se sviđaju ovi uzorci s kojima sam ja radila i želite ih isprintati, javite mi se na mail i pošaljem vam ih u PDF-u spremne za printanje.

Do čitanja!
Keks!

24 komentara :

  1. O, super su mi olovke! Sigurno ću probati napraviti tako nešto, hvala za upute!

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja se ponekad pitam koliko kvadrata mora imati stan da bi svaki kutak bio sređen "tip-top" i više puta se čini da u takvim interijerima nitko ne živi nego su samo za pokazivanje!
    Ti si svoj mali kutak oživjela ovim šarenim olovčicama kao i točkasto-kockastom posudicom...slatko...ali, jooooj, zar ti neće biti žao pisati ovim olovkama i šiljiti ih?
    :)))

    OdgovoriIzbriši
  3. @Lilla Indigo, pohvali se kada ih napraviš :)
    @ Sanja, ma neće mi ih biti žao, pa lako napravim nove! Sad me ovo podsjetilo na one bombonjere koje dobijemo na poklon i čuvamo dok im ne istekne rok trajanja, da bi ih na kraju bacili :) Treba uživati u lijepim i finim stvarima!
    @Tina, hvala ti! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. I ja volim natur olovke, ali i ovakva im oprava savršeno pristaje!

    OdgovoriIzbriši
  5. Keksica, ti si meni tak super... Trudim se i preferiram što prije pojesti čokolade, načeti sapune, mackati kreme i ispunjavati tekice koje dobijem na poklon :) Ja sam bila pokrenula cijelu revoluciju kad su mi ljudi komentirali da je šteta koristiti tortu od pelena - može ju se gledati dok ima otvorenih paketa pelena, dotad se fino napravi par photo sessiona i krene ju se trošiti jer šteta pelena da se ne iskoriste ;)

    A kad si spomenula bombonijeru, sjetih se Kishona, kod njega se jedna vratila ko bumerang hahaha

    Da se nadovežem na papir, ostaci chiyogami papira su idealni za olovčice, nadam se da će se oni koji odaberu koji set Yosh&To papira toga sjetiti (otputovali su s Kreativne događalice u Megacolor) :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Slažem se sa Sanjom što se tiče uređenja interijera. A ove olovčice su mi fenomenalne, morat ću i sama probati tak šta. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. vauuu. imam jednu klincezu koju ću sigurno nagovoriti da to same napravimo preko vikenda.

    OdgovoriIzbriši
  8. Obožavam ovakve jednostavne, lijepe i zanimljive projektiće, divno!
    Moja školarka će se sigurno oduševiti s ovom kreativnom idejom, super!


    Lijep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  9. O, kako divno izgledaju ove olovke, svaka je unikat.
    savršeno si uradila i objasnila postupak.
    Rado bih ti tražila motive, ali mi se štampač pokvario...dakle, koristiću gotove papire, mada ih malo ima sa ovako sitnim uzorcima.
    Savršen rad, draga!

    OdgovoriIzbriši
  10. Sve sto si rekla u uvodu potpuno se slazem:))Olovke su divne,preslatke a ja se samo pitam odakle ti naviru sve te ideje??Poslala sam ti mail,pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  11. cakane olovkice, super ideja, savrsena izvedba, predobro :) :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Ja sam se zarazila od samog čitanja !!!!1 E jesi neka :)))) Super cool ideja i famozno izgleda. Hvala ti na uputama i savjetima
    Pusa :))

    OdgovoriIzbriši
  13. uf, uf, divno, divno, lajkam, lajkam... ovo si svakako moram napraviti, baš imam nekolicinu tih natur olovki... hvala za ideju :*

    OdgovoriIzbriši
  14. Ajme kako je ovo slatko.I ja sam klinceza pa mi se oči sjeje od samog gledanja na te točkice i prugice.

    Hoću uzorke,samo nemoj one teleptske,pliiiiz!

    OdgovoriIzbriši
  15. mali i jednostavan zahvat, a tako efektan!!! Dijelim s tobom želju i razmišljanje da svaki kutak treba srediti i oplemeniti :)) Kod mene je to vječna misija ;)

    OdgovoriIzbriši
  16. Ne može jednostavnije i dekorativnije!! Jako zgodna ideja za napraviti personalizirane olovčice, hvala ti i na tutu i na ovim sitnim savjetima:))

    OdgovoriIzbriši
  17. ja nemam printer u boji :(
    a olovčice mi se jako jako jako sviđaju. morati ću pribjeći nekom drugom načinu uređivanja olovaka. ovo uopće nije komplicirano.
    ali morati ću držati olovke dalje od djece jer su oni u fazi kada se natječu čija će se olovka što prije smanjiti i onda šilje, šilje, šilje... do iznemoglosti.

    OdgovoriIzbriši
  18. Suuuuper! I ja se sama uvik čudim tim interijerima i detaljima u njima, zavidim pomalo, ali mi se ipak čini da:
    a) tu nitko stvarno ne živi
    b) ako i živi ima neku čistaćicu koja to sve dovodi u red, svaki dan
    Super su olovčice :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Nego...a reci ti nama tko je to tebe snimao ili imaš treću ruku ili si programirala fotić da snima sam na stativu :D

    OdgovoriIzbriši
  20. @ Marija, provokatorice :)) to dođe s godinama, dobiješ više ruku da možeš raditi 10 stvari odjednom ;)

    OdgovoriIzbriši
  21. Predobre su olovke! Vidjela sam te obične za kupiti u konzumu danas, možda ih i ja ukrasim!
    Hvala na tutorijalu :)
    Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  22. Imam negdje po kutijama ove natur olovke i nisam znala što ću s njima... dosad. :)
    Hvala na odličnoj ideji!

    OdgovoriIzbriši

Pišite mi, vesele me vaši komentari :)

 

Keks made Copyright © 2011