Misija Kredenca

Ne,ne, možda bolje rečeno projekt Kredenca...ma kako god, u ovom pothvatu sam uistinu uživala. Jednostavno kada uđete u taj prostor, ne možete izaći neinspirirani. Sve što ugledate, kamo god se okrenete dotaknuli su Teini čarobni prstići i kist. Morate se osjećati kao djete u dućanu sa slatkišima, oči širom otvorene i ne znate što bi prije pogledali ili takli.

A kako je sve krenulo...cure su htjele da ima napravim privjesnice za izložene stvarčice, koje bi bile handmade, kao i sve u Kredenci i na koje bi mogle napisati cijene. Naravno, morale su biti u vintage stilu. Odjurila sam kući i jednostavno ih napravila, kažem vam, to mjesto je zlatni rudnik inspiracije. Privjesnice sam radila s pečatima, ukrasila ih sa čipkom, gumbićima i satenskom trakom za vezanje (joj sad sam se opet sjetila obećanog tutoriala o pečatima, Željka što da kažem...budem! )


Nakon toga došla je ideja i za ručno izrađene vizitke. Prvo što mi je palo na pamet bilo je da moraju biti posebnog oblika, moraju svakako biti proštepane flomasterom i imati neki 3D detalj. Moj Sizzix je napokon bio u punom pogonu :)  Ovdje na slici je prikazana prednja strana sa logom i stražnja strana sa podacima.


Nakon toga bacila sam se na grafički dizajn i napravila pripremu za štampu letaka. Kako inače volim raditi u Photoshopu, ovo je isto bila čista uživancija.



I što slijedi nakon toga..naravno natpis na zgradi, kako bi svi vidjeli i znali da je u tom ulazu jedna i jedinstvena Kredenca. Oblik vizitke u mojoj glavi  postao i prošireni logo, tako je i ploča tog oblika. Ploča je dimenzija 50x40 cm i na njoj sam usavšila tehniku lakiranja drveta. Kako bih je zaštitila od atmosferilija, ne znam ni sama koliko slojeva laka sam stavila na nju. Uglavnom, dovoljno da bi za vrijeme sunčanog dana, refleksijom mogla izazvati požar u susjednom parku :)


I posljednja, ali ne i manje bitna, ploča na ulazu u prostor. I na njoj sam željela ponoviti oblik vizitke, no problem je bio to što su na toj ploči morali biti i svi podaci o firmi, koji mi se nikako nisu uklapali u tu priču. Tako je nastala ova simbioza. Ovalna ploča dimenzija 40x30 cm sa svim podacima i na nju zalijepljena nova, tanja, u obliku vizitke. Slova sam radila sa šablonom i tu sam se namučila pazeći da mi se ne razlije boja, jer i jedna kap sastrane morala bih raditi sve ispočetka.


I to je to! Čiča miča, gotova je priča! Žao mi je što fotke baš nisu najbolje, no slikala sam u različito doba dana, kada vani baš nije bilo sunca.

I na kraju veliko hvala Tei i Orneli, što su mi dale punu slobodu u stvaranju i imale povjerenja u mene, a znate kako je to bitno kada nemate zadanu formu nego pustite mašti na volju :) Ovo je sada kao na dodjeli Oscara :)

Do čitanja!
Keks

Broj komentara: 19 :

  1. Čiča miča - počela je nova priča!
    Nisam bila u Kredenci (još), ali koliko sam vidjela iz fotkica radova i znajući Teu, slobodno mogu reći da si totalno "skinula" duh Kredence. Jedno ljepše od drugoga :)) Bravo Ivana i svaka čast, jer znam koliko je zahtjevno raditi kada su ti ostavljene odriješene ruke
    p.s. bajdwej - odličan govor na dodjeli

    OdgovoriIzbriši
  2. hvala tebi milo, ovo je najljepši accesoar u gradu!!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Mislim da su cure dobro odlučile kad su ti prepustile ovaj posao jer si ga sjajno obavila... sve je jako lijepo i savršeno uklopljeno u brand koji Kredenca želi stvoriti... :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Savršeno osmišljen vizuelni identitet, ja sam oduševljena!!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Preljepo i savršeno si to odradila. Privjesci za cjene su fenomenalni.
    Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  6. Hi, Beautiful tags also the stamps are awesome. I can't read it but it looks so great!
    I really love the stamps on the tags. What kind of stamps are that?
    You also have another follower ;-)

    Greetings, Marian.

    OdgovoriIzbriši
  7. Hi Marian!
    You can try with google translator. It's not the exact translation but you can globally understand what I'm writing about. :)

    And the stamps... they are mostly Tim Holtz, Stampers Anonymous - NATURE'S DISCOVERY. And the dress form and the frame is My Minds Eye Lost and Found collection. They are really beautiful!
    Thank you for following! :)

    OdgovoriIzbriši
  8. These tags are just so beautiful! : ) Thanks for stopping by to say hello at pollyspaper.wordpress.com Hope you had a wonderful Mother's Day!!!
    Ginny

    OdgovoriIzbriši
  9. Super si to izvela. Vizitke su mi naj. Ja sam sebi napravila nešo slično - ovalno i skalopirano, negdje prije godinu dana. Od tada mi nije palo na pamet mijenjati izgled vizitki. Volim skalopirane stvarčice jer me sve to nekako podsjeća na keksiće. :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Odličan dizajn i zaokruženost u cjelinu. I super da si imala odriješene ruke - tak se uvijek najbolje radi!Bravo!

    OdgovoriIzbriši
  11. Ovakav zadatak je došao u prave ruke!
    Ti to znaš najbolje!
    Sve je super, od vizitki, letka, do ploča na ulazu..."Kredenca" će biti vrlo zapažena i posjećena, jer već sada se može naslutiti da se radi o vrlo vrijednim i unikatnim vintage predmetima! Bravo za tebe! Dobila si Oscara!
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  12. Aime, ma predobro je..sad znam tko će mi praviti vizitke.... Čestitam, super mi je sve!!!

    OdgovoriIzbriši
  13. Ma zaslužila si ne samo jednog Oscara nego najmanje sto!!! Ovo je predivno!!! Ove vizitke... auuuu... AH!AH!AH! Ali tvoj grafički dizaj... vrištim !!! To trebaš raditi darling! To je to!!! Klanjam se do poda po stoti put!!!

    OdgovoriIzbriši
  14. OMG,ovo je totalno nevjerojatno.Ovo tako dobro izgleda da bi čovjek,pardon žena,kupila bilo što samo radi privjesnice i vizitke.Keks dragi,bacila si me na koljena!

    OdgovoriIzbriši
  15. hej Keksiću, od danas si postala moj novi idol. fascinirana sam svime što radiš, a ovo što si nam pokazala u ovome postu je nešto savršeno.
    strpljivo čekam post o pečatima, ali dok čekam, smišljam što bi nam još mogla otkriti kao npr. čime izrezuješ šperploču i gdje to radiš... ne valjda u kuhinji ili dnevnoj sobi. sigurno imaš nekakav atelje ili radionu ili studio... a ako nemaš, počni pomalo razmišljati o tome, jer očito, uskoro će ti trebati.

    OdgovoriIzbriši
  16. Hvala vam svima na komplimentima :)
    @Nasmijano nebo, uh kako bih ja voljela imati svoj neki mali atelje, da mogu piliti, brusiti, lupati,... ali nemam nažalost. Večina šperploče rezana je kod bake u garaži sa ubodnom pilom, a poneki manji zahvatić obavim i doma na kuhinjskom stolu sa ručnom pilicom ;)

    OdgovoriIzbriši
  17. wow... Super!!
    Svaka čast za trud, strpljenje, preciznost.. Svima koji su ikada radili nešto približno slično.. jasno je koliko truda i strpljenja zahtjeva ovakvo nešto..
    Doslovno je urađeno kao za sebe!!

    OdgovoriIzbriši
  18. bila sam tamo i ove tvoje stvarcice se savrseno uklapaju :)

    OdgovoriIzbriši
  19. prekrasno,pravo viktorijansko,volim taj starinski štih

    OdgovoriIzbriši

Pišite mi, vesele me vaši komentari :)

 

Keks made Copyright © 2011