Cvijetak zanovjetak

Pa uopće nisam primjetila da nisam pisala skoro 2 tjedna, vrijeme mi je proletilo. U međuvremenu sam svašta napravila, sve fotkala, no nikako da se sjednem, sredim fotke i stavim ih na blog. No, evo jedne na brzinu, pa idem opet van uživati na suncu. :)
Vidjela sam puno cvijeća po blogovima, svi se hvale svojim vrtovima, a kako meni cvijeće baš ne uspjeva, ja sam napravila svoju papirnatu verziju :)
Ovaj cvijetak zanovjetak je za moju nečakinju, koja je bila bubana i teta je do 2 ujutro bila budna da bi napravila nešto što će je razveseliti.

A evo i kratkih uputa kako sam sve zajedno napravila. Izrezala sam dva kruga od kartona i sjedne strane ih oblijepila šarenim papirom. Latice sma također izrezala iz kartona i s obje strane ih obukla u šareni papir.
Nakon toga sam spojila 3 štapića za ražnjiće, tako što sam ih omotala cvijećarskom trakom.
Kada sam napravila sve elemente krenula sam slagati sendvić: krug, pa latice, pa stabljika i poklopila sve sa drugim krugom. Lijepila sam sam sa vrućim ljepilom.
Limenku sam obojala akrilnim bojama, napunila je cvijećarskom spužvom i zapikla stabljiku unutra. Kako se ne bi vidjela zelena spužva, na sizzix sam izrezala još dva kruga od filca i s njima prekrila spužvu. I cvijet je gotov, onda sam se još malo igrala s ukrasima, malo gumbića, čipke, šljokica,...



Kao iz vrta, jedino što ne miriši, ali i to se da srediti :)

Do čitanja,
Keks

Broj komentara: 15 :

  1. Pre-pre-slatko! I ja sam ubojica cvijeća i gledam kako napraviti papirnati cvjetni aranžman za Uskrs... :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ah, stvarno je slatko. Super ideja. ;) Nego, zahvaljujem na posjeti i komentaru na blogu. I kad sam već tu, želim reći da sam se prijavila za onu radionicu što je bila u četvrtak preko web stranice, no nikad mi se nitko nije javio. Koristim Mac pa možda uopće nije prihvatilo poruku koju sam poslala. Znaš li išta o tome?

    OdgovoriIzbriši
  3. Hm, čudno. Baš mi je žao što na kraju nisi došla, svakako ću reći curama da provjere. Budem ja probala testirati sa svog Mac-a pa ćemo vidjeti, hvala ti što si javila! Pridruži nam se slijedeći put! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Eli, a koji internet preglednik koristiš?

    OdgovoriIzbriši
  5. Kakav divan cvijetak. Ja osjećam da miriši jer iz njegovog oblika izlazi miris ljubavi i strpljenja, a to mogu osjetiti svi koji to žele.
    Prekokrasno :).

    OdgovoriIzbriši
  6. Kao prvo, ako ti nisi primijetila da te nema dva tjedna, ja jesam, budi sigurna...
    Kao drugo, tri puta sam se vraćala na tekst pa na fotke, pa opet tekst, dok nisam pohvatala končiće, uf, kad vidim kako je sve precizno i majstorski odrađeno, odrezano, zalijepljeno, mislim da je ipak bolje da ostanem na DAs masi!

    OdgovoriIzbriši
  7. Tvoje cvijeće je neodoljivo...ne mogu ga se nagledati...savršeno i još k tome ne treba ga ni zaljievati ni presađivati :)))
    Sigurna sam da si ovakvim veselim cvjetom jako razveselila svoju nećakinju!
    Baš je romantično i ovako nešto ću svakako i sama probati...hvala za "recept i ideju"
    Pusa

    OdgovoriIzbriši
  8. Super ti je cvjetak :)) Ma kao pravi je i još ljepši. Presladak je!
    Lijep pozdrav :))

    OdgovoriIzbriši
  9. I ja zanovjetam i cvijetam i već sam uvenula od silnog uzbuđenja koje svaki put prirediš tim svojim...a kako da ih zovem...papirnato-nečim!

    OdgovoriIzbriši
  10. ovo je pre-preslatko!!!...
    znam da nije komplicirano(ili ćeš ti tako reći)....ali meni bolje ide živo cvijeće nego ovakve kreacije:))....nekad se pitam gdje crpiš sve te ideje:)))....

    OdgovoriIzbriši
  11. i ja sma primjetila da te već dugo nema...
    e, a cvijetić je prekrasan. i miriše! tko je rekao da ne???

    OdgovoriIzbriši
  12. Baš mi je drago da vam se sviđa! Sanja nadam se da si polovila ovaj moj konfuzni tutorial i da će nam uskoro i tvoj papirnati cvijetić zamirišati, a poznavajući tebe sigurno neće biti samo jedan :)

    OdgovoriIzbriši
  13. originalno,mastovito,ma preslatko

    OdgovoriIzbriši

Pišite mi, vesele me vaši komentari :)

 

Keks made Copyright © 2011