Poklon za Sofiu

Ovih dana radila sam poklon za malenu djevojčicu Sofiu. Kako se njezina mama bavi prodajom antikviteta, nekako je bilo logično da poklon neće biti rozi i šljokičast, nego nešto vintage, s duhom prošlog vremena. Sofia se rodila 15.07. pa sam se malo poigrala i s datumom i tako je nastala ova slika.


A evo i kratkog opisa kako je slika nastajala i što mi je sve bilo potrebno...


Na rozi papir s uzorkom isprintala sam brojeve 15, 7 i balon (obrađene u Photoshopu da izgledaju kao pečati) te papir nakon toga zalijepila na karton izrezan prema dimenzijama okvira.
Slova, također obrađena i obojena u Photoshopu, isprintala sam na rozi papir točkastog uzorka i izrezala ih u jednu traku.
I sada kreće lijepljenje. Na traku sa slovima, odozdo sam nalijepila jednu traku šarenog papira izrezanu cik-cak škarama i ispod toga još zeleni karton. Zeleni karton sam trgala rukama i malo ocufala sa brusnim papirom i tako mu dala dimenziju i old look, tako da izgleda kao staro platno i sve zajedno zalijepila na rozu podlogu.

Sada još detalj s tekstom...iz tanjeg kartona izrezala sam ovaj oblik (ne znam kako bih ga nazvala - tag  - uh taj engleski će nas pokoriti sve :) ) i isti oblik iz papira sa šarenim linijama. Isprintala tekst, izrezala i obradila rubove sa grickom, da ne budu ravni. Rubove sam malo zasjenčala sa smeđom tintom...i to je to!

Aha ipak nije, a gumb...gumb je THE detalj. Njega i špagu zalijepila sam za podlogu i tako gotovu sliku smjestila u okvir. Evo kako je sve izgledalo prije uokviravanja.

Broj komentara: 8 :

  1. Prvo i prvo, dobrodošla u blogerski svijet kreativnih ljudi :)) Drago mi je da si s nama! Želim ti još puno lijepih postova i, prije svega, pregršt inspiracije.

    A poklon - presladak je! Stvarno si se potrudila oko najsitnijih detalja. Lijep pozdrav, Sandra Z.

    OdgovoriIzbriši
  2. pozdrav dobrodošlice i od mene:)))...
    lijepo je da si se pojavila u blogerskim vodama i da si spremna s nama podijeliti iskustva ....
    veselim se zajedničkom druženju i inspiraciji:)))...
    pozdrav iz rijeke:))....
    M........

    OdgovoriIzbriši
  3. Draga Sandra, hvala na dobrodošlici i na lijepim željama. Euforična sam oko prvih komentara :) vjerujem da znaš taj osjećaj :)

    OdgovoriIzbriši
  4. A kako sam tek ja vesela. Nek cijeli svijet zna kako dobro, lijepu, pametnu, dragu, dobru, kretivnu... snahu imam

    OdgovoriIzbriši
  5. Prekrasan poklon:)))
    Dobrodosla u blogerske vode i zajednicko druzenje.
    Pozdrav iz Rijeke

    OdgovoriIzbriši
  6. Krasan poklon. Sofia će ga cijeniti čim malo odraste. Trenutno se jako sviđa tati i mami. I pozdrav od mame :-)

    OdgovoriIzbriši
  7. Hvala Dubravka, drago mi je da vam se sviđa :) Pozdrav i vama!

    OdgovoriIzbriši

Pišite mi, vesele me vaši komentari :)

 

Keks made Copyright © 2011