Makeover lampe

Već duže vrijeme tražimo lijepe lampe za spavaću sobu, no one s prihvatljivom cijenom koje nam se sviđaju nisu baš funkcionalne, ne mogu se zakretati u svim smjerovima ili im je prekidač na kabelu što znači da bi nam cijelo vrijeme morao visiti iznad glava, a to ne dolazi u obzir. Jednostavno sam alergična na kablove i stalno ih negdje guram i skrivam. Najsretnija bih bila da sve u kući imamo bežićno :)

Imala sam nekoliko ovakvih lampi koje sam jednom prilikom kupila s ciljem da napravim light box, no kako to još uvijek (jedno 2-3 godine) nije došlo na red, sjetila sam se da bih ih mogla preurediti za spavaću sobu, dok ne nađemo one savršene.

Obzirom da sam ih odlučila samo obojati u drugu boju, nisam imala puno priprema. Za bojanje koristila sam lak boju u spreju.

Najbolje je staviti predmet u veliku kutiju, tako ćete moći špricati sa dovoljne udaljenosti, a pritom ne obojati ostatak stana :)
Ono gdje većina nas griješi je da pokušava odjednom obojati cijeli predmet, ključ uspjeha je u tome da se boja nanosi u par tankih slojeva, tako boja neće curiti i ostavljati ružne tragove.


Grlo sam zaštitila pik trakom, a kablove i donji dio lampe stavila sam u plastičnu vrečicu i zatvorila pik trakom.
Ako bojate unutarnji dio lampe, moguće je da ćete prilikom korištenja lampe osjetiti isparavanje laka od zagrijavanja, no nakon par puta korištenja miris nestane.
Postoje i lakovi u spreju koji podnose veće temperature, koriste se za bojanje automobila, bojlera i sl. pa možete i s njima bojati ako želite izbjeći neugodan miris. Jedini nedostatak ovih lakova je što je vrlo ograničena paleta boja.
Svakako bih vam preporučila korištenje tih otpornih lakova, ako je lampa stalno u upotrebi i dugo gori. Naše su u upotrebi samo 10 minuta dnevno, toliko otprilike uspijem ostati budna naveče dok čitam :)


Svatko ima svoju boju. Njegova je crna...

...a njezina roza :)


 Do čitanja!


 

Keks made Copyright © 2011