Just because....

Danas sam se vidjela sa prijateljicom koja inače živi u Škotskoj. Vrijeme leti kada želiš nadoknaditi sva ona druženja za koja nemaš prilike kada su ti dragi ljudi daleko :(

A onaj "just because" koji sam jučer spominjala, radila sam za njezinu curicu. Prije par mjeseci poslala mi je njezinu sliku s ogrlicom od koje se ne razdvaja. Ta slika mi je preslatka, pa sam je odlučila iskoristiti, a i tako će se Hana uvijek sjećati svoje "ptice" (tako zove ogrlicu:))

I evo što je na kraju ispalo...fotografije nažalost nisu baš najbolje ispale zbog današnjeg tmurnog dana, a i nikako nisam mogla dobiti dobru fotku zbog odbljeska blica, pa sam ih malo zakamuflirala :)

Ovo žuto je šperploča, ispod toga je filc na kojem sam napravila šavove bijelim koncem.
Na drvenom cvijetu:
- obojala sam rub oko fotografije plavom bojom
- izrezala slova od šarenog papira za riječ "necklace" i zalijepila
- zalijepila kupljena slova od gume (M i Y)
- zalijepila već gotov ukras sa riječi "beautiful" i ispod toga plavu traku
- zalijepila traku zelenog filca i na njega zašila gumb

Stabljika je držak od kista (koji sam upropastila s lijepilom) obojan u rozo.

Na teglici sam napravila decoupage sa točkastom salvetom, a bijeli rub koji je ostao sam prelakirala lakom sa šljokicama.

I onda sam gruntala i gruntala kako to sve učvrstiti. Razmišljala sam zaliti gipsom, ali nisam imala vremena za sušenje. I...sjetila se! Izrezala sam komad plave dekice, koji sam jednom prilikom jeftino kupila u Konzumu znajući da će mi za nešto trebati, zarolala je da bude čvrsto nabijena i zalijepila je vrućim lijepilom u teglicu. I to je to! Hani se jako sviđa, gumena slova su već bila na remontu :)

Aha, ako ćete ikada lijepiti istu ovakvu rolicu platna u teglicu, nemojte namazati platno lijepilom, nego teglicu, jer nećete moći nagurati platno u teglicu. Znam iz prve ruke ;)

A moji ostali projekti...lagano napreduju...lagano ali sigurno :) nadam se da ću sve stići napraviti na vrijeme!

Update: Imala sam par komentara da se na slici ne razaznaje da je cvijet 3D, pa evo slike na kojoj će se, nadam se, bolje vidjeti.

 

Keks made Copyright © 2011