Izrada Božićne čestitke

Svake godine isto pitanje, je li prerano već u studenom početi pripreme za Božić? 
Ne znam kako ste se vi organizirali prošlih godina, ali ja sam uporno odgađala pripreme do zadnjeg časa, da ne uništim ugođaj Božića i onda mi se upravo to događalo.
Pola poklona nisam stigla napraviti, nisam poslala niti jednu čestitku, poklone sam pakirala na sam Božić tik prije nego što su nam počeli stizati gosti,...Sve u svemu stres i kaos, umjesto da uživam u predbožićnom raspoloženju, gledanju crno-bijelih filmova, šetnji okićenim gradom i druženju s obitelji i prijateljima.
Zato sam ove godine pametnija i već sam počela s pripremama. Polako, svaki dan nešto napravim i baš uživam u tome.
 Pa krenimo sa izradom prve ovogodišnje Božićne čestitke.
Na bazu čestike naljepite papir sa uzorkom. 
Izrežite pravokutnik od bijelog kartona, otisnite tekst i izrežite skalpelom unutrašnjost, tako da dobijete okvir.
Podsjetnik: upute kako koristiti pečate možete pronaći ovdje i ovdje.
 Izrežite papir dimenzija malo većih od otvora okvira, na njega pečatom otisnite neki motiv i zalijepite s donje strane okvira. Motiv možete i nacrtati flomasterom ili zalijepiti neki već gotovi ukras. 
Prednju stranu čestitke, na koju ste zalijepili papir s uzorkom, skratite za pola centimetra i sa unutarnje strane zalijepite traku od papira. Sada vidim da sam trebala taj korak detaljnije fotografirati, no nadam se da ćete shvatiti i ovako.
Traku od papira izrežite par milimetara širiju od onoga za koliko ste skratili čestiku, na taj višak nanesite lijepilo, poravnajte sa vanjskim rubom donje strane čestitke i poklopite gornju stranu čestike, tako da traka izgleda kao da ste je umetnuli u čestitku.
Traku možete izrezati cik-cak škarama,  prostoručno nacrtati  krivulje i potom izrezati ili jednostavno izrežite ravnu traku. Njome želimo postići kontrast i dodatno ukrasiti čestiku.

 Čestitku možete dodatno ukrasiti flomasterima.

Do čitanja!

 

Keks made Copyright © 2011