Božićna čestitka

Ovu čestitku je bilo zabavno raditi..a boje...boje su mi mrak. Na fotografijama se ne vide baš nijanse, no prevladava svijetli tirkiz, koji genijalno paše sa srebrnom i bijelom. Mene ta kombinacija neodoljivo  podsjeća na snijeg, inje, pahuljice koje lete po zraku.. jednom rječju - snježna idila!


Evo i kratkog tutoriala:


1. Na izrezani papir, mojim omiljenim pečatom, naniijela sam tekst.
2.  Embossing puderom, pomoću pečata, napravila sam pahuljice
3. tintom sam obojala papir.
Ja sam tintu nanosila direktno sa jastučića jer je jastučić već skoro suh, no ako imate novu tintu, bolje je nanositi spužvicom, inaće će nanos boje biti preintezivan i papir će se savijati. Tintu treba nanijeti na suho. Tamo gdje je embossing ne prima se tinta, tako da se dobije ovaj efekt da pahuljice sjaje i kroz njih se vidi pozadina, u ovom slučaju vide se slova.
4. Izabrala sam papir za pozadinu i sve zajedno zalijepila.

Pahuljicu od filca i traku sa riječima pričvrstila sam sa...Amerikanci to zovu "brad"...konzultirala sam se sa prijateljem Googlom i on kaže da je to ekser bez glave :) Kako ovo baš i nije čavlić jer se ne zabija nigdje i glava je jedino i bitna na njemu, rekla bih da ga neću tako zvati :) Neka zasada ostane ukrasni čavlić, dok se ne sjetim kako bi se moglo reći na hrvatskom. Ako netko zna - pomozite.

 

Keks made Copyright © 2011