Vjeruj u ljubav

...jer ljubav je sve. Vjeruj u ljubav, ne živi bez nje..... Baš volim tu pjesmu!

Čestitka za vjenčanje sa vintage motivima i trenutno neizostavnim šavovima :)Nego, što vi mislite o čestitkama s tekstom na engleskom u našoj lijepoj Hrvatskoj?
Za mene je to vječna borba. Voljela bih koristiti tekst na hrvatskom, jer ipak je to naš jezik i trebamo ga njegovati i cijeniti i što je najbitnije svi ga razumijemo, no kada je taj engleski tako...zanimljiv i volim se igrati engleskim riječima. To je jedan razlog, a drugi je taj što nema puno pečata na hrvatskom jeziku.

No onda opet da ih i ima, sumnjam da bih prestala koristiti tekstove na engleskom, jer kako bih onda napravila B happy čestitku?

Ili, kako bih se igrala slovima i brojkama na hrvatskom, da bih napisala 4U ili U&I. Kako bi to zvučalo i izgledalo na hrvatskom?
Što je pak sa izrazima koji su se toliko ustalili u našem govoru, da više niti ne primjećujemo da nisu na hrvatskom npr. home sweet home ili Happy bithday. Činjenica je da smo okruženi stranim riječima i da ih svakodnevno koristimo.

Eto, opet sam se zapetljala i ne znam koje je moje mišljenje oko korištenja engleski naziva. Biste li vi voljeli više dobiti čestitku sa engleskim ili hrvatskim tekstom?

 

Do čitanja!
Keks

 

Keks made Copyright © 2011